Вашата посветеност кон донесување свесни одлуки…

Настан посветен на slow lifestyle & slow wine

Живееме во време на постојан недостиг на време, односно постојано брзање. Брзаме и кога сме ги завршиле веќе дневните обврски, и кога не би требало да брзаме. Затоа веруваме дека оваа понуда може да ви овозможи сосема ново доживување. 

Нашата земја е позната по традиционално, разновидно и квалитетно земјоделство, што води кон создавање на традиција за бавно органско производство на храна и вино. За тој процес се потребни соодветно време за преработка, но и трпение за одлежување зреење итн.. Дали дисциплината и трпението кои ги практикуваме во процесот на производство на квалитетни вина и храна,, можеме да ги примениме и во навиките и на начинот на живот? 

Настанот ќе помогне да се запознаат македонските slow lifestyle дизајнери и диверзитетот на slow wine, да се најдат уникатни дизајнерски парчиња и вина од малите семејни винарии коишто ќе ги задоволат вашите желби и вкусови.

FWSK & ONLYAFEW & SLOW WINE MACEDONIA