FWSK Announcement

FWSK Announcement

Моден викенд Скопје (FWSK) со гордост ја објавува претстојната 18-та сезона. 1- 4 ноември 2018 година. Место: Ф.А.М.Е.С. & Скопје Мериот Хотел. FWSK ќе ги презентира некои од најпрепознатливите и најнапредните македонски модни дизајнери, текстил и занаети...

Повеќе
Старт на “Модата како дел од екосистемот. Одржлива приказна”

Старт на “Модата како дел од екосистемот. Одржлива приказна”

Избраните учесници на отворенот повик за проектот "Модата како дел од екосистемот. Одржлива приказна ", започнаа серија работилници за одржлив дизајн од нула отпад и посета на штипските фабрики под менторство на дизајнерката Ирина Тошева. Станува збор за...

Повеќе

FWSK Announcement

Моден викенд Скопје (FWSK) со гордост ја објавува претстојната 18-та сезона. 1- 4 ноември 2018 година. Место: Ф.А.М.Е.С. & Скопје Мериот Хотел. FWSK ќе ги презентира некои од најпрепознатливите и најнапредните македонски модни дизајнери, текстил и занаети...

Повеќе

Старт на “Модата како дел од екосистемот. Одржлива приказна”

Избраните учесници на отворенот повик за проектот "Модата како дел од екосистемот. Одржлива приказна ", започнаа серија работилници за одржлив дизајн од нула отпад и посета на штипските фабрики под менторство на дизајнерката Ирина Тошева. Станува збор за...

Повеќе