Обединета Мода Лисбоа

Некои впечатоци од времето што го поминавме во Lisboa 2020 за време на United Fashion Lisboa, чиј домаќин беше ModaLisboa. Собравме 15 напредни модни дизајнери. Програмата се фокусираше на производството во индустријата, со цел да ги поврзе младите модни дизајнери и брендови со знаењето како и луксузната специјализација на Португалската текстилна индустрија, исто така да изгради конекции со меѓународната публиката, медиумите и купувачите. UNITED FASHION LISBOA беше домаќин на салоните за UF мастеркласи, работилници, разговори, теми и моменти за вмрежување, мешајќи го искуството на дизајнерите и лидерите со мислењата и говорниците на гости на Модната недела на Lisboa.
Поддржано од програмата Креативна Европа на Европската унија
#unitedfashioneu #createdineurope #creativeeurope