Уште еднаш, возбудливо издание на проектот “ОБЕДИНЕТА МОДА” (OM) се одржа од 14 до 17 јануари 2019 година за време на МОДНАТА НЕДЕЛА во БЕРЛИН. Тоа вклучуваше изложбен салон на европските дизајнери, креативни работилници и вмрежување на теми како што се извори, продажба и комуникација. Ова издание е организирано од Модниот Совет на Германија во соработка со другите 7 ОМ партнери.

Запознајте ги дизајнерите на OM:

Цезар Касиер – cesarcasier.com
Оскар колекцијата | Стефани Лауверс – oscarthecollection.com
Кони Камински – connikaminski.com
Џузепе Виргоне – giuseppevirgone.com
Урбан циркус | Хенри де Керголај, Квентин Ксавиер – urban-circus.fr
ИНЦХ2 | Олга Петерсен – inch2.com
Еден волк | Агнеш Нарничка – onewolf.eu
ДИОРАЛОП | Андреја Бистриќ, Маја Мерлиќ – dioralop.org
Гонсало Пеишото – goncalopeixoto.com
Наз | Кристиана Коста – naz.pt

Избраните дизајнери имаа можност заеднички да ја презентираат својата колекција на Саемот на премиум изложби, меѓународна бизнис платформа за Современа мода. Покрај тоа, нивната програма се состои од индивидуални работилници на теми за извори, продажба и комуникација, како и присуство на клучните настани и конференции на Берлинската модна недела низ градот, како што се #FashionTECH или FashionSUSTAIN.

Photos credits © Fashion Council Germany / Pascal Rohé
@fashioncouncilgermany @unitedfashioneu @mbfw.berlin #unitedfashioneu #creativeeurope

Погледнете ги нашите активности низ фотографии

 

 

Поддржано од програмата Креативна Европа на Европската унија