Советот за мода Германија е партнер во проектот UNITED FASHION , тригодишна размена меѓу седум држави на ЕУ и нивните модни компетенции. Осум организации: MAD Брисел, Flanders FC Белгија, ModaLisboa Португалија, Baltic Fashion Federation Латвија, Maisons de Mode Франција, Fashion weekend Skopje Македонија, Fashion Council Germany Германија и Not Just a Label Велика Британија, поддржани од програмата на ЕУ Creative Europe, ги поддржуваат европските модни дизајнери во нивните бизнис афинитети за зајакнување на нивната меѓународна конкурентност без исклучување на креативноста.

Fashion Council Germany беше првата земја домаќин којашто во јули 2018 година покани девет избрани брендови од Белгија, Франција, Португалија, Латвија, Македонија и Германија на Берлинската модна недела за да се запознаат со германскиот пазар. Во таа прилика, дизајнерите ги презентираа своите колекции на Премиум саемот и учествуваа во индивидуални работилници и конференции. Уште девет избрани етикети (брендови) ќе гостуваат во Берлин во јануари 2019 година за време на Берлинската модна недела. Овој проект беше реализиран со љубезната поддршка на Premium Exhibitions и Waldorf Astoria.

До 2021 година дизајнерите од земјите-учеснички ќе бидат поканети да ги покажат своите колекции, да учат за техниките во модата, одржлива мода, производство, занаети, бизнис модели итн. И да се запознаат со европските пазари.

Рига (октомври 2018 година),
Скопје (март 2019 година),
Лил (септември 2019),
Лисабон (март 2020),
Антверп (ноември 2020),
Брисел (март 2021)

Дизајнерите од Германија имаат можност да учествуваат на сите седум локации. The Fashion Council Germany ќе отвори повици за аплицирање во соодветен период.