Овој повик е организиран во рамките на проектот United Fashion. Се спроведува од 8 организации активни во модниот сектор низ цела Европа и поддржани од програмата Криејтив Европа (Creative Europe) на Европската унија.

Повикот е за модни дизајнери со седиште во Белгија, Франција, балканските земји, Германија, Португалија или Латвија, и сите заинтересирани да се прошират на германскиот пазар со нивната колекција за пролет-лето 2019 за време на Берлинската модна недела, од 14 до 17 јануари 2019 година.

Модна недела Берлин

Двапати годишно, Берлин станува меѓународна сцена за мода и лајфстајл. На модната недела во Берлин, љубителите на модата, купувачите, трговските посетители и претставниците на медиумите се среќаваат на ревии и награди, да дознаат за најновите колекции и трендови на саемите и да посетуваат изложби и настани.

Главните случувања на Берлинската модна недела се саемите, PREMIUM изложби на STATION Berlin, Neonyt Berlin во Kraftwerk, SEEK and BRIGHT во Арена Берлин, Show&Order во Kühlhaus, PANORAMA во Messe Berlin и Selvedge Run во Palais am Funkturm, како и ревии на модната недела на Mercedes-Benz во Е-Werk. Покрај тоа, 40 познати и млади дизајнери ќе ги претстават своите колекции во салонот Der Beliner (Kronprinzenpalais).

Како да аплицирате

Ако сте заинтересирани да аплицирате поднесете ја вашата апликација во земјата на вашето седиште како правно лице: Белгија, Франција, земјите од Балканот, Германија, Португалија или Латвија. Деталите за контакт можете да ги најдете преку датотеката за преземање подолу.

Вашата апликација треба да биде испратена најдоцна до 19 октомври 2018 година и треба да содржи:

Приложен пополнет формулар за пријавување
Краток опис на вашиот бренд и колекција (максимум 1.000 знаци без празни места)
Лукбук од вашата SS19 колекција (претходна колекција)
Минимум 5 слики од вашата колекција, одделно од лукбукот, за комуникациски цели

Ве молиме да ги најдете сите детални информации за повикот тука:

DOWNLOAD Call | Berlin Fashion Week 2019
DOWNLOAD Application form | Berlin Fashion Week 2019