Modalisboa Awake, во соработка со Општина Камара де Лисбоа, ги претстави колекциите за есен / зима 20/21 на нашите дизајнери. Балканскиот регион беше претставен од талентирани Т * МИТРОВСКА и Софија Урумович. Модалисбоа стана  меѓународна со проектот Обединета Мода, кој донесе 14 млади Eвропски дизајнери, за размена на знаење и креативност, co  ограничена програма која вклучуваше моменти на вмрежување со националната и меѓународната индустрија, како и купувачите, работилниците и изложбен салон. Сето ова кулминираше со претставувањето пред јавноста на есен / зима 20/21 на 14-те дизајнери кои учествуваа во проектот, во случен настан, што се случи на 5 март. Тоа беше највисоко ниво на оваа размена на креативност.

Погледнете слики од презентацијата…

T*MITROVSKA (MK)

 

 

 

 

SOFIJA URUMOVIC (SI)

 

 

Photo: André Cabral.

Поддржано од програмата Креативна Европа на Европската унија