Тој го донесе неговиот апарат, харизма и ведрина, привлекувајќи огромно внимание, подеднакво со карактерот и професионализмот на последното издание на МВСК. Кој е Лука Кондорели?

Нашиот посебен медиумски гостин од Италија е роден во Катанија во 1991 година. Вљубеник е во уметничката фотографија и филмот. Лука се преселил во Милано во 2010 година и запишал на Accademia Teatro alla Scala.

Од 2013 година има соработка со режисерот Лука Скарцела за најпрестижните театри и музеи во Италија. Денес Лука Кондорели е одлично прифатен на алтернативната миланска сцена, балансирајќи во работата меѓу модата и театарот.

Вака изгледаше 19. Моден Викенд Скопје, виден низ објективот на италијанскиот фотограф Лука Кондорели: